
Рецепт за посне чупавце. Подсетите се укуса добро познатих колача али у посној варијанти. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
Кора
-250 мл киселе воде
-125 мл уља
-4 шољице (за кафу ) шећера
-6 шољица брашна
-прашак за пециво
Прелив
-1/2 литра воде
-14 кашика шећера
-125 гр маргарина
-100 гр посне чоколаде
-50 гр какаоа
ПРИПРЕМА
Кора
Сјединити све састојке и сипати смесу у плех. Плех претходно науљити и посути брашном. Пећи на температури 220° целзијуса око 25 минута. Сачекати да се прохлади и исећи на коцке.
Прелив
Сјединити састојке и скувати прелив.
Сачекати да се мало охлади и потом умакати исечене коцке у прелив, а затим у кокосово брашно или млевене орахе.
Колачи са кокосом су права посластица, зато прочитајте и следећи рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић по рецепту Татијане Суботић из Владимираца.