РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ЧУПАВЦЕ

Рецепт за посне чупавце. Подсетите се укуса добро познатих колача али у посној варијанти. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

Кора

-250 мл киселе воде

-125 мл уља

-4 шољице (за кафу ) шећера

-6 шољица брашна

-прашак за пециво

Прелив

-1/2 литра воде

-14 кашика шећера

-125 гр маргарина

-100 гр посне чоколаде

-50 гр какаоа

ПРИПРЕМА

Кора

Сјединити све састојке и сипати смесу у плех. Плех претходно науљити и посути брашном. Пећи на температури 220° целзијуса око 25 минута. Сачекати да се прохлади и исећи на коцке.

Прелив

Сјединити састојке и скувати прелив.

Сачекати да се мало охлади и потом умакати исечене коцке у прелив, а затим  у кокосово брашно или млевене орахе.

Колачи са кокосом су права посластица, зато прочитајте и следећи рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић по рецепту Татијане Суботић из Владимираца.