
Рецепт за поховани багремов цвет. Ово јело нам је надохват руке. Потребно је само да наберемо мало багремовог цвета, да га потопимо у смесу за палачинке и испржимо на уљу. Послужите га топлог, као посластицу или као прилог.
Састојци
-1 јаје
-1 дл млека
-брашно
-со
-мало прашка за пециво
-багремов цвет
Припрема
Багремов цвет брати док се још није потпуно отворио. Потопити га у воду и оставити да одстоји 1-2 сата, а потом га добро оцедити и просушити салветом.
Направите смесу као за палачинке али да буде мало гушћа. Одвојите жуманце од беланца. Помешајте брашно, млеко и жуманце са мало прашка за пециво и са прстохватом соли. Додајте умућено беланце и све добро сједините. Умачите багремов цвет у ову смесу и пржите на врелом уљу.
Ово јело можете послужити као посластицу или као прилог.
Уколико поховани цвет користите као посластицу поспите га шећером у праху и ванилин шећером или га премажите пекмезом.
Уколико поховани цвет користите као прилог, у смесу за поховање можете додати више соли.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић