РЕЦЕПТ ЗА ЛЕЊУ ПИТУ СА ВИШЊАМА

Рецепт за лењу пита са вишњама. Проверен колач за дане када се мрси. Пробајте и уживајте у укусу вишње.

САСТОЈЦИ

КОРЕ

-300г маргарина или масти

-150г шећера

-1,5дл млека

-1 јаје

-пола кесице прашка за пециво

-1 кесица ванилин шећера

-750г брашна

ФИЛ

-400г вишања

-200г шећера

-4 кашике презле

-2 кашичице цимета

-1 кесица ванилин шећера

ПРИПРЕМА

Умутите јаје, шећер и маст (или маргарин), додајте млеко, ванилин шећер, прашак за пециво и брашно.Тесто поделите на 2 дела. Први део растањите у плех обложен папиром за печење, равномерно распоредите вишње, преко поспите шећер, презлу, цимет, ванилин шећер. Све покријте другом кором и ставите у рерну, пеците на 200° С док не порумени. Готове колаче поспите шећером у праху и исеците на коцке.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић