
Рецепт за лењу пита са вишњама. Проверен колач за дане када се мрси. Пробајте и уживајте у укусу вишње.
САСТОЈЦИ
КОРЕ
-300г маргарина или масти
-150г шећера
-1,5дл млека
-1 јаје
-пола кесице прашка за пециво
-1 кесица ванилин шећера
-750г брашна
ФИЛ
-400г вишања
-200г шећера
-4 кашике презле
-2 кашичице цимета
-1 кесица ванилин шећера
ПРИПРЕМА
Умутите јаје, шећер и маст (или маргарин), додајте млеко, ванилин шећер, прашак за пециво и брашно.Тесто поделите на 2 дела. Први део растањите у плех обложен папиром за печење, равномерно распоредите вишње, преко поспите шећер, презлу, цимет, ванилин шећер. Све покријте другом кором и ставите у рерну, пеците на 200° С док не порумени. Готове колаче поспите шећером у праху и исеците на коцке.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић