
Рецепт за куглоф. Мекан шарени колач за дане белог мрса. Пробајте.
Састојци
3 јајета
150г шећера
220г брашна
200мл јогурта
150мл уља
1 кафена кашика нарендане коре лимуна
3 супене кашике какаоа
1 кесица ванилин шећера
1 кесица прашка за пециво
ПРИПРЕМА
Јаја, шећер и ванилин шећер пенасто умутити. Додати јогурт, уље и нарендану кору лимуна. У ово додати брашно и прашак за пециво и добро измешати. Добијену смесу поделити на два једнака дела и у један додати какао. У калуп прво сипати смесу без какаоа, а затим преко ње сипати смесу са какаом. Пећи 40 минута у рерни на температури од 180°. Након печења извадити куглоф из калупа и охладити га. По жељи куглоф можете прелити растопљеном чоколадом.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић