
Рецепт за брзу белу чорбу са млевеним месом. Припремите потребне састојке и за 20 минута укусна чорба је готова. За дане мрса.
САСТОЈЦИ
-1л воде
-3 шаргарепе
-2 струка младог лука (или празилука)
-100 гр млевеног меса
-1 јаје
-2 кашике уља
-3 кашике гриза
-2 кашике брашна
-шоља воде
-со , бибер, суви зачин, першун,
ПРИПРЕМА
Шаргарепу изрендати, додати млевено месо и продинстати на уљу да порумени. Налити 1л воде, додати сецкани млади лук (или празилук), ситно сечену паприку, посолити, побиберити, додати суви зачин и кувати 15 минута. Умутити јаје, додати гриз, брашно, шољу воде и све додати у чорбу и прокувати још 5 минута. На крају посути першуном. Сервирати топло уз додатак киселог млека или павлаке по жељи.
Рецепт за укусну посну супу прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић