РЕЦЕПТ ЗА БРЗУ БЕЛУ ЧОРБУ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ

Рецепт за брзу белу чорбу са млевеним месом. Припремите потребне састојке и за 20 минута укусна чорба је готова. За дане мрса.

САСТОЈЦИ

-1л воде

-3 шаргарепе

-2 струка младог лука (или празилука)

-100 гр млевеног меса

-1 јаје

-2 кашике уља

-3 кашике гриза

-2 кашике брашна

-шоља воде

-со , бибер, суви зачин, першун,

ПРИПРЕМА

Шаргарепу изрендати, додати млевено месо и продинстати на уљу да порумени. Налити 1л воде, додати сецкани млади лук (или празилук), ситно сечену паприку, посолити, побиберити, додати суви зачин и кувати 15 минута. Умутити јаје, додати гриз, брашно, шољу воде и све додати у чорбу и прокувати још 5 минута. На крају посути першуном. Сервирати топло уз додатак киселог млека или павлаке по жељи.

Рецепт за укусну посну супу прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић