
Рецепт за посне паприке у сенфу. Паприке исеците на траке, прокувајте у пресолцу, охладите и помешајте са сенфом. Укусна салата за дане поста на води.
Састојци
-25 паприка
-250 гр сенфа
пресолац
- 0,5 л воде
-4 кашике шећера
-2 кашике соли
-1 кесица бибера у зрну
2-3 листа лорбера
-сок од лимуна
Припрема
Паприке исећи на траке или листове. Састојке за пресолац сипати у шерпу и загревати на шпорету док не проври. Потопити паприке у пресолац, кувати 10 минута, извадити и оставити да се охладе. Поступак понављати док не потрошите све паприке. Охлађене паприке исећи на ситније делове, помешати са сенфом и лимуновим соком по укусу.
Уколико волите посне салате прочитајте и следећи рецепт.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић