РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПАПРИКЕ У СЕНФУ

Рецепт за посне паприке у сенфу. Паприке исеците на траке, прокувајте у пресолцу, охладите и помешајте са сенфом. Укусна салата за дане поста на води.

 

Састојци

-25 паприка

-250 гр сенфа

пресолац

- 0,5 л воде

-4 кашике шећера

-2 кашике соли

-1 кесица бибера у зрну

2-3 листа лорбера

-сок од лимуна

Припрема

Паприке  исећи на траке или листове. Састојке за пресолац сипати у шерпу и загревати на шпорету док не проври. Потопити паприке у пресолац, кувати 10 минута, извадити и оставити да се охладе. Поступак понављати док не потрошите све паприке. Охлађене паприке исећи на ситније делове, помешати са сенфом и лимуновим соком по укусу.

Уколико волите посне салате прочитајте и следећи рецепт.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић