СПАСЕЊЕ И ИСЦЕЛЕЊЕ НА ЕГИНИ - ЛИЧНО ИСКУСТВО

Лично благодатно искуство ходочаснице на Егину из септембра 2014. Молећи се за исцелење своје мајке, и сама је била исцељена. ОН је са нама и присутан је у свима нама.

Већ данима не проналазим адекватне речи којима бих описала своје поклоничко путовање Грчким светињама. Тешко је описати и дочарати нешто што се мора доживети, јер само доживљено даје прави смисао, “слепима“ отвара очи, буди најлепша и најчистија осећања у човеку, пружа нам своје чудотворне и свете руке, прихвата нас у свој загрљај на спасење душе и исцелење тела, наш светитељ и чудотворац Свети Нектарије Егински.

Нови храм Светог Нектарија на Егини

Да бих вам веродостојније пренела своје утиске, искуства и сведочења о исцелењима Светог Нектарија писаћу вам срцем, јер речи које долазе из срца имају ТЕЖИНУ, засновану на ИСТИНИ, која произилази из Вере рођене из Љубави према јединородном Сину Божијем, Господу нашем Исусу Христу.

По “позиву“ самог светитеља, одлучила сам да кренем на поклоничко путовање Грчким светињама, пре свега на Егину у сусрет Светом Нектарију, да бих се пред његовим чудотворним и миомирисним моштима помолила за исцелење своје мајке која се лечи од канцера.

Тог јутра 26. септембра, испред цркве Светог Марка окупила се велика група непознатих али драгих људи, верника на чијим лицима се видела спремност, радозналост, забринутост али истовремено се могла приметити и нада. Знајући којим светињама идемо на поклоњење, очекивања су била велика. Сама чињеница да нам је духовни вођа пута био игуман манастира Јовање код Ваљева отац Михаило Биковић, пробудило је у мени непоколебљиву веру и неизмерну радост.

Не знам зашто али осећала сам да је тако морало бити, да баш отац Михаило буде наш духовни вођа и да баш са свим тим људима пођем на ово свето путовање. Солун, Суроти, Атина,Егина, Евија, Метеори била су наша пристаништа. Са благословом, спокојем и лакоћом смо путовали од града до града, у црквама и манастирима за време служења светих Литургија осећала сам велику благодат, спокојство, срећу и сазнање.

Оно што је глави несхватљиво и недокучиво, срце је спознало и све ми је постало кристално јасно. ОН је са нама и присутан је у свима нама. Молећи се за исцелење моје мајке, и сама сам била исцељена.

Када смо били у посети старцу Нектарију Витлису у цркви Светог Нектарија Егинског у Камаризи повредила сам колено које је већ дуго година било болесно, отац Михаило ми је у крсном знаку помазао колено уљем из кандила Светог Нектарија након сат времена почела сам да осећам све већу стабилност у нози коју дуго година нисам осећала.

Кандила у храму Светог Нектарија на Егини. Дарови исцељених верника

Слава Богу и Светом Нектарију, на очиглед свих мојих сапутника била сам исцељена. Сви су били у чуду али срећни због мене, добили смо потврду онога због чега смо дошли потврду Божије милости и љубави.

О лепоти самог манастира на Егини где се налазе мошти светог Нектарија као и о гостопримству сестринства манастира могла бих исписати цео роман.

На Литутургији се осећала велика благодат и срећа, на коленима са сузама у очима молили смо Светог Нектарија да исцели наше ближње и нас саме.

Осим што сам духовно прогледала и испунила своје срце љубављу према Господу и свим светима, добила исцелење за мајку и себе, упознала сам дивне људе које ћу памтити и за које ћу се молити јер смо заједно прошли кроз једно непроцењиво искуство.

Посебно морам да нагласим да сам изузетно срећна што сам имала прилику да упознам дивног и честитог човека, великог духовника оца Михаила Биковића који се молио за све знане и незнане људе, за нас поклонике, чије је молитве Господ чуо…

Свим људима који се боре са карциномом желим да поручим: Не одустајте, јер је болест посета Божија а не казна, верујте и молите се Господу, молите се свим срцем својим и свом душом својом Светом Нектарију Егинском који исцељује оболеле од рака, светитељ ће чути и услишити ваше молитве...

Користите корен биљке Козлац (змијско грожђе) који можете добити у канцеларији манастира Хиландар у Београду, биљка је показала невероватне резултате у лечењу те опаке болести.

Пођите на поклоњење моштима св. Нектарија на Егину јер вера и молитва, најбољи су лек за СВЕ.

 

 

С’љубављу и поштовањем

 Александра Раичевић

 

КЛИКНИТЕ И ПРОЧИТАЈТЕ ПРВИ ДЕО - СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИНСКИ - СОЛУН

КЛИКНИТЕ и прочитајте ДРУГИ ДЕО - НЕКТАРИЈЕ ЕГИНСКИ - ИСЦЕЛИТЕЉ - АТИНА И КАМАРИЗА

КЛИКНИТЕ и прочитајте утиске са једног од претходних ходочашћа на Егину

Галерија слика