ИСЦЕЉЕЊЕ ДЕЧАКА НА ПУТУ ЗА ЕГИНУ

Свети Нектарије Егински је велики лекар и чудoтворац то су се уверили сви који су бар једанпут боравили у његовом манастиру и поклонили се његовим моштима. Али да лечење болесника почиње већ на путу ка његовом манастиру на Егини за нас је била  новина и једна врста чуда. Прочитајте писмо захвалности, пре свих Светом Нектарију Егинском, које нам је послала мајка исцељеног дечака, дестогодишњег Андрије. Ицељење дечака започето је у Камаризи над моштима светог Нектарија, настављено у манастиру Пантократор и као круна свега окончано на Егини у келији светог Нектарија.

Кликните, прочитајте детаље  и пријавите се за ходочашће на Егину 30 јуна.

Помаже Бог!

Уз Божју помоћ, потрудићу се да вам опишем радост коју су нам мој син Андрија и његова тетка Милица донели са Егине.

О Светом Нектарију смо доста сазнали из књига Читајући књигуо светом Нектарију , моја заова Милица је пожелела да са мојим сином Андријом путује на Егину. После неког времена Свети Нектарије их је позвао.

Кренули су на поклоничко путовање са оцем Михаилом Биковићем. Андријина тетка је заслужила епитет најбоље тетке. А ево и зашто: током пута она је оцу Михаилу и сестри Ољи испричала о здравственим проблемима десетогодишњег Андрије. Они су Андрији посветили доста пажње.

Када су били у Камаризи код старца Нектарија, слушајући старчеве топле речи, Оља је рекла Андрији да стави руке на мошти Светог Нектарија, где је почело исцељење. После тога су отишли у манастир Пантократор, где је мати Стилијани закрстила Андријине руке моштима.

После кратког времена, Андрија је добио исцељење тела. Тетка га је држала за руку и осетила да су му руке топле и доста јаче. За ово је рекла оцу Михаилу и сестри Ољи. Знајући за Андријин проблем, они су то одмах приметили.

Отац Михаило је одмах рекао мати Стилијани за ово исцељење. Она је одмах закрстила Андријине очи. Недуго затим и оне су биле исцељене. Очни капак му више није био спуштен.

Невероватно али даље исцељење је настављено у келији Светог Нектарија на Егини. Андрија  од рођења има срчану ману, која се уз редовне лекарске држи под контролом. Дошавши у келију светог Нектарија на Егини, монахиња која чува келију је посаветовала Андрију и он је легао на кревет Светог Нектарија. После тога тетка Милица је узела бели камен-облутак који се налази у келији поред иконе Богородице и који је Свети Нектарије увек држао када би писао песме и молитве. Милица је каменом закрстила Андрију. Излазећи из келије дечак је рекао да у тренутку  док га је закрштавала срце му се јако узлупало. Милица се забринула али је то придодала дечијој неозбиљности. 

Поред свих видљивих чуда која су се десила Андрији, на овај догађај у келији Светог Нектарија се и заборавило. Шест месеци после одласка не Егину, дете смо водили на редовну лекарску контролу код кардилога. Лекар је са чуђењем и неверицом рекао да му ништа није јасно јер је Андријино срце је потпуно здраво.

Иначе, морам да напоменем и то да Андрија више неће  морати да носи ортопедску обућу коју је годинама уназад због деформисаног стопала носио. После путовања и поклоњења светињама његово стопало је постало правилно и здраво.

Он је, из дана у дан, све боље. Тело му је правије, корак неупоредиво сигурнији. Ево и фотографије из новембра 2012. године, на којој отац Михаило причешћује Андрију у цркви у Обреновцу. На овој лутургији била је и икона драгог нам Светог Нектарија која је на пар дана била пренета из Ваљева у Обреновац.

Ја  као мајка вечно ћу бити захвална Светом Нектарију за исцељење мог детета. Желим да се захвалим и оцу Михаилу и сестри Ољи за љубав и пажњу коју су, током поклоничког путовања, пружили мом детету.

 Писмо захвалности мајке исцељеног дечака Андрије

Слађана Матић, Обреновац

Прочитајте први део текста о исцељењу Мие на путу за  Егину

Прочијте други део текста о исцељењу Мие на путу за Егину

Галерија слика