ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ

Христос на Голготи! Спаситељ на Крсту! Праведник у мукама! Човекољубац убијен од људи! Ко има савести, нека се стиди! Ко има срца, нека плаче! Ко има разума, нека разуме! – Свети Владика Николај Велимировић

 

Иза нас су дани велике туге, бола и патње, дани у којима човек показа своје слабости људске, страх, неповерење и неразумевање. Показа себе у најгорем светлу у свом свом јаду, безнађу и бесмислу. Показа спремност да изда, понизи и повреди Оног који се љубав зове. Постидесмо се и сада, хиљадама година касније над чињеницом да толико бола човек може да нанесе. Постидесмо се и од величине и снаге разумевања и љубави коју нам Страдали Господ на крсту даде, а коју ни данас нисмо у стању да пригрлимо и из ње научимо да волимо, праштамо и делимо, из које треба да научимо да се сећамо и не заборавимо. А тако је мало од нас очекивао и тако мало тражио, а тако нас је много волео!

Пред нама је дан у којем живот доби смисао. ХРИСТОС ВАСКРСЕ, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! Из бесмисла нам живот изнесе и поклон над поклонима дарива нам да нас опомене и сећа да смо на почетку свог пута и да од тога какви су нам кораци, какав нам је поглед, каква нам је мисао зависи наша вечност. Отвори нам врата бесмртности и поплоча стазу љубави, наде и вере да нас одведе у живот вечни.

Аутор:

Стојановић Јасна