ПОУКЕ - Старац Тадеј Витовнички о депресији

ПОУКА: КАКО САВЛАДАТИ ДЕПРЕСИЈУ  102. ЧОВЕК ТРЕБА ДА СЕ ТРУДИ ДА БУДЕ РАДОСНА ДУХА
 
Кажу, по сваку цену треба да сачувамо унутрашњи мир и да будемо увек радосног духа. Увек. По сваку цену да будемо увек радосни, увек расположени. Али, ето, и отац Јован Кронштатски, каже: Ми смо исто као време, час наилази бура, ветрови, громови, а, после сунце сија, и добро нам је. Тако и ми. Па после опет наиђе олуја, па опет сунце, И тако. Па каже он даље, пошто ми носимо и тело, на нас и на ово физичко тело утичу и атмосферске прилике. Кад су добре прилике и кад није велики атмосферски притисак, онда је лепо време и ми смо све весели и расположени. А кад је тмурно и ми смо онда некако кисели. Јесте. И зато треба да сачувамо духовну равнотежу и баш онда кад је тмурно време да будемо духовно мирни.
Треба човек да се труди, да по сваку цену увек буде расположен, да увек буде радосна духа. Зато што духови под небом гледају стално да будемо тужни.
 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Настави са читањем

ПОУКЕ - Старац Тадеј Витовнички

ПОУКА: Није твоје да ли се родитељи слажу или не слажу, да ли се свађају, да ли су добри или нису добри, за тебе они морају да буду светиња. Да би имала благослов Божији, да ти буде доброо. Не смемо ни мислима вређати родитеље.

Настави са читањем

ПОУКЕ - Старац Тадеј Витовнички

ПОУКА: Задушнице су дани у којима хришћани негују култ поштовања покојника и тада се излази на гробље. Према народном веровању, свећа упаљена на задушнице више вреди од свих свећа упаљених покојницима током године.

Настави са читањем

ПОУКЕ - Старац Тадеј

ПОУКА: Ми смо поприште добра и зла, а за ово кратко време живота треба да се потрудимо да карактерну особину Христа Спаситеља, с Божјом помоћи тако створимо да буде племенита, тиха, мирна, пуна љубави и доброте, онда ће нам се дати блаженство у вечности.

Настави са читањем