Старац Сампсон

Пијаница, блудник, гордељивац, стећи ће милост Божију, али онај који не жели да опрости, сасвим свесно потире себе пред Богом у векове векова, а о садашњем тренутку да ни не говоримо! Он бива одбачен и неуслишен...

Настави са читањем

Старац Сампсон (Сиверес)

Ако имамо непријатељство према некоме, како можемо изговарати молитву "Оче наш" (...и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим...). Шта са тим! Са Богом смо дошли да се играмо?

Настави са читањем

ПОУКЕ - Старац Сампсон о депресији

ПОУКА: ПОРЕКЛО ДЕПРЕСИЈЕ  41. ОЧЕ, КАКО ВАС ЈЕ БОГ САЧУВАО?
 
Великом борбом и многим трудом, који су остали невидљиви другим људима. Али, и кроз грехе! Чак и када сам грешио, и то је било по Божијем допуштењу, из Његове љубави према мени, зар не? Све због мог вечног спасења, зар не? Чак и када сам знао да неко искушење превазилази моје снаге, чак и евентуални падови – све ми то беше на корист. Јер, греси ме доведоше до суза, а сузе до ревности. Сузе нас уводе у свету тајну покајања, те се човек постепено враћа својој некадашњој снази и ревности. Авај човеку, који нема вере! То је још страшније! Ако верник изгуби ревност, то и није тако страшно, као када се то деси човеку слабе или мале вере. Таквоме ће бити веома тешко да је поново задобије.
 

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Настави са читањем