ПОУКЕ - Протојереј Валеријан Кречетов

ПОУКА: Од страхова које изазива свет треба се штитити, а можемо се заштити само преданошћу вољи Божијој. Неопходно је стално имати на уму да изнад наших снага Господ не даје крст. Зато, ако нам Господ пошаље нека искушења - од Њега ће доћи и помоћ. Постоји изрека: "Са искушењем Господ ће послати и избављење" - то јест, помоћ ће уследити.

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Настави са читањем

ПОУКЕ - Протојереј Валеријан Кречетов

ПОУКА: Треба мање размишљати и мање говорити о свакојаким страшним догађајима. Узгред, сад се све износи у јавност, стално нам причају о нечем што застрашује, отворено се тиме наслађују. Управо то и јесте доказ да се непријатељ труди да у људима посеје страх од свега и да држи све људе у том стању напетости и страха. О свему томе не треба ни размишљати, ни говорити. Не треба. Треба се само уздати у вољу Божију.

Уместо усредсређености на свакојаке страшне ствари треба добро себи разјаснити да без искушења не можемо проживети, као и без болести, али све се то даје свакоме, прво, само по мери његових снага,  а друго, то служи ради очишћења свакога од његових грехова. Зато се не треба бојати, већ извлачити из тога корист.

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве УБ

Настави са читањем

ПОУКЕ - Протојереј Валеријан Кречетов

ПОУКА: Уместо усредсређености на свакојаке страшне ствари треба добро себи разјаснити да без искушења не можемо проживети, као и без болести, али све се то даје свакоме, прво, само по мери његовин снага, а друго, то служи ради очишћења свакога од његових грехова. Зато се не треба бојати, већ извлачити из тога корист.

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

 

Настави са читањем