ПОУКЕ - Отац Серафим Роуз о депресији

ПОУКА: ПОРЕКЛО ДЕПРЕСИЈЕ  42. УТЕХА КОЈА ДОЛАЗИ КРОЗ ПОДНОШЕЊЕ СТРАДАЊА
 
Подношењем страдања, учимо се трпљењу и нади. Што је већа патња, то је веће уздање у Христа, а самим тим човек је у могућности да утеши и ближњега који пати.
 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Настави са читањем

ПОУКЕ - Отац Серафим Роуз о депресији

ПОУКА. ПОРЕКЛО ДЕПРЕСИЈИ  62. БОЖИЈЕ ПРИСУСТВО У ВРЕМЕ СТРАДАЊА
 
Какву све муку Бог није припремио за човека овога доба! Као да човек већ није довољно пропатио!? Па, и није, будући да кроз страдање још увек није спознао Божије присуство. Бог допушта да човек пати да би му се кроз патњу открио. Он жели да сав човек постане патња. Како је само окрутан тај Бог!? Не, управо бескрајна и неизмерна љубав Божија допушта толика страдања. Човек себе сматра довољним, па зато и мислимо да можемо само сопственим напорима побећи од сопствене судбине. Побећи! То је наша једина помисао. Само желимо да избегнемо лудост и пакао модерног живота. Али, не можемо побећи!!! Потребно је да прођемо кроз тај пакао и да га прихватимо, знајући да је његов узрок љубав Божија. Какав је само то јад! Толико патити, не знајући зашто и мислити да нема разлога за то. Разлог је љубав Божија. Не видимо ли је како сија у тами – слепи смо. Господе Исусе Христе помилуј нас грешне! Пресвета Богородице, моли Бога за нас!

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Настави са читањем

ПОУКЕ - Отац Серафим Роуз о депресији

ПОУКА: КАКО САВЛАДАТО ДЕПРЕСИЈУ 151. СТРАДАЊЕ ОТВАРА ВРАТА У ДРУГИ СВЕТ
 
Кад се човек обрати, процес откривења се дешава на врло једноставан начин: човек је у невољи, страда и затим се отвори други свет. Што је веће страдање, невоље и богочежња, Он ће пре притећи у помоћ, открити се и показати пут избављења.
 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Настави са читањем