Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ТУКАО САМ ОЦА АЛКОХОЛИЧАРА КОЈИ МЕ ЈЕ НАТЕРАО ДА ПОЧИНИМ ГРЕХ - КАКО ДА СЕ ВРАТИМ НА ПРАВИ ПУТ?

Тукао сам оца алкохоличара, који ме је натерао да починим грех. Ударио сам му неколико шамара, али то не умањује мој грех и кривицу. Осећам се безнадежно. Ово што сам урадио боли ме више него жива рана. Друга рана је промашена љубав. Волео сам једну девојку, а сада без ње не умем да нађем прави пут. Нимало нисам поносан на своје поступке и мисли. Да ли ми можете помоћи да будем онај стари, добар и поштен момак?

Из овога што сте навели не могу да видим да ли имате редован Литургијски живот. То значи да најмање једном недељно идете на Литургију, да се редовно исповедате, кајете и причешћујете. Ово је темељ који, ако нисте постваили у животу, онда знајте да је време. Људи не пију због масних колача, већ зато што имају проблем! Оно што Ви можете конкретно да урадите по питању Вашег оца је да се непрестано молите Исусовом молитвом за њега и то ће дати резултате. Што се тиче девојке, ако постоји могућност помирења Ви будите први који пружа руку. Ако нема могућности да се помирите, онда треба отуговати одређен период колико Вам треба. Онда опет молити Бога да Вам пошаље жену која је по Његовој вољи за Вас. Поставите почетак на здраве, чврсте, хришћанске темеље и неће више бити разочарења!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате