Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

САЊАЛА САМ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА - КАКВО ЈЕ ТУМАЧЕЊЕ?

Сањала сам Архангела Гаврила, који ми је предао свитке у руке на којима не пише ништа. Сновима не верујем, али овај сан ми је остао у сећању. Постоји ли тумачење оваквог сна? Да ли да читам молитву?

Не треба обраћати пажњу на снове, то је савет светих отаца. Покушаћу да Вам представим и због чега. Покушајте да свака мисао у свесном стању буде Ваша, а не наметнута. Рецимо, пробајте 10 минута да изговарате молитву а да Вас ниједна мисао не поремети и видећете да је то немогуће. Те мисли, односно помисли нису наше, већ од духова злобе из поднебесја. А то се још увек дешава у свесном стању. Замислите шта се дешава када спавамо, колико смо изложенији томе. Када томе додате да мозак данима накупља утиске из живота, а да ноћу повремено имајући потребу избацује све из подсвести у свест потпуно неселективно да би одморио, добићете резултат измешаних утисака и уплива духова злобе, па Ви сами процените колико се сме веровати сновима.

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате