Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ПРОРИЦАЊЕ БУДУЋНОСТИ - ДА ЛИ СЕ МОЖЕ ПРЕДВИЂАТИ БУДУЋНОСТ?

Прорицање будућности - занима ме мој будући живот? Да ли се будућност може предвидети? Шта ми можете рећи о прорицању будућности?

Христос се роди - ваистину се роди!!!

Они хришћани који нису дубински схватили шта значи духовни живот, не могу се ни сматрати верницима, јер начин размишљања је код таквих углавном сујетан и сујеверан. Активан хришћанин који се редовно, јутро, дан и вече моли и држи пост средом и петком и у сва четири редовна прописана поста од стране Православне Цркве, не долази у искушење да размишља умом традиционалисте. Такав није духован него душеван. Такав не доноси закључке, док са старијим, искуснијим не продискутује. Такав ни не размишља о будућности у овом свету, него се брине како да заслужи или боље рећи, да се удостоји будућности, али вечне и непролазне! Такав одлично зна да уздајући се превише у људе пропашће, ако нема уздање у Бога, с мишљу да ми сви зависимо од Бога, да иако шта буде добро и какав успех, да све долази од Господа!
 Сваком дану је доста свог зла, а бринући се за сутра, је већ искушење у глави и тежина у души. Уздишемо, а ништа не можемо да променимо.
 Велики подвижника из манастира Њамци, тачније, отац Клеопа, је говорио да човека нападају разна искушења такозвана отпозади, од напред, слева, здесна, одоздо и одозго! Код вас, који питате је од напред! 
А то значи: Да ли ће бити рата? Да ли ћу бити здрав? Да ли ћу имати новца? И још много тога. То је доказ да не препуштате свој живот у Божије руке да вас Он поведе путем Цркве, путем Спасења, да се бринете како да душу очистите што више и каква ће вам бити будућност горе с Њим! Много је оних који ово питају и због таквих се враг досетио и лажне учитеље, који проричу судбину, подигао да би Хришћанство ослабио и уништио! Људи у таквом стању допуштају себи сујеверје, да им гледају у длан, у хороскоп, праве наталну карту, саливају страву или олово, а то је све "шуровање са Ђаволом"! Уместо да се у невољи обрате неком искусном старијем свештенику или монаху у манастиру и питају: "Шта ми је чинити да задобијем истинску срећу и лепу будућност испуњену добрим делима за живота, да бих, када дође Онај који је обећао да неће закаснити, добио место у вечном одморишту, где нема ни болести ни уздисања, него где је живот?“

Духовни одговор дао:

   баћушка Јован

   манастир Лешје

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs