Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

НИСАМ ВЕРНИК И ЖИВИМ ПО СВОЈИМ ПРАВИЛИМА - НЕ ИДЕ МИ У ЖИВОТУ - ШТА ДА РАДИМ?

Србин сам пореклом, нисам верник по правилима наше Цркве, али сам за верску толеранцију сваке заједнице и поштујем кодекс понашања у цркви и манастиру. Радио сам у фабрици 42 године, само за плату, без бенефицираног стажа, боловања и других привилегија. Никада се нисам жалио. Сада једва преживљавам са две ћерке. Мислим да ту нема помоћи, јер се наше друштво одавно отуђило и поделило на оне који имају и имаће све више, а обичном човеку само хлеба и игара.

Погледајте кроз историју и видећете да и кад није било државе идентитет народа се сачувао захваљујући цркви. Ако је могло у време Турака зашто не и сада. Хвала Богу па је наука напредовала до те мере да сада може научно да се докаже да молитва није неко мрмљање у празно него да је молитва дело. Ево како:

Апарат који се скраћено зове ЕЕГ мери мождане таласе, а мерна јединица у којој изражава вредности су херци (Hz). Што значи да наш мозак одашиље електромагнетне таласе. Дакле, ми смо антене! На Ломоносову су истраживали и видели да када је свештеник у дубоком стању молитве да се налази на 10 Hz. Када је човек у егзалтираном говору налази се на 16 Hz, а када је у стању хистерије на 50 Hz. Дакле, Никола Тесла је био у праву кад је рекао да је све фреквенција! Значи, молитва је конкретна ствар и дело са којим можете да поправите своје стање, а и стање своје деце. Потребан је редован црквени живот и видећете како ће све кренути на боље!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље