Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

МАСТУРБАЦИЈА - КАКО СЕ ОДВИКНУТИ ОД ГРЕХА РУКОБЛУДА?

Мастурбација – како се одвикнути од греха рукоблуда? Мени мастурбација прија, а чак је доказано да спречава рак простате. Да ли је мастурбација противна Богу?

Бог ти помого! Христос Васкрсе!

Борбу са грехом нико не може учинити место тебе. Ако медвед седне испод крушке и чекао да она падне, никада се неће најести слатких крушака. Дакле, мора да се дрма дрво не би ли пале крушке. Исто тако, ти мораш да схватиш да је мастурбација односно рукоблуд велики грех са којим мора да се суочиш, а не да се препустиш страстима. Мораш да се даш путу ка врлини, ка подвигу. Твоје очи морају да посте, твоје уши да посте, твој стомак такође. Молитва увек. А лењост никада - тако се побеђује грех и Бог ће ти помоћи. Ако очекујеш да то неко уради место тебе, никада нећеш превазићи овај грех само ћеш падати све више и више у суноврат.

Дакле, исповест и покајање, пост и молитва и уздање у Божију милост су начин на који се побеђује грех, не „сутра ћу“, не „ја то не могу“, не „мени овако ништа не смета“.

Духовни одговор дао:

протопрезвитер Милан Ристивојчевић

 

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил