Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ЛЕЊОСТ И ЛОШЕ НАВИКЕ - КАКО ИХ ПОБЕДИТИ И ЗАВРШИТИ ФАКУЛТЕТ?

Студент сам Правног факултета. У првој години ми је све ишло одлично, међутим у другој је све кренуло лоше, обновио сам другу, опустио се, олењио се и никако да се покренем. Устанем ја рано, али за цео дан мало постигнем, лоше памтим, мисли ми скрећу у лошем правцу и увече осећам грижу савести, јер моја породица очекује од мене да завршим факултет, а мени тешко иде. Kако да победим ту лењост?

Мислим да не постоји лењост него демотивисаност. Ви покушавате да завршите факултет зато што породица од Вас то очекује, а не зато што волите тај факултет. Због тога учење иде траљаво, јер Вас то не интересује. Пробајте да прочитате нешто што вас тренутно интересује и видећете како све са лакоћом памтите. Требало би ревидирати разлоге учења тог факултета и да видите шта је оно што бисте Ви највише волели да учите.

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате