Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ДЕМОНИ И НЕЧИСТЕ СИЛЕ - КАКО ИХ СЕ ОСЛОБОДИТИ?

Демони и нечисте силе ме нападају!? Верник сам али не могу да их се ослободим!!! Депресивна сам и пијем лекове за депресију. Имам и спондилозе. Постим средом и петком и стално се причешћујем. Посећујем манастире често. У Острогу сам била 7 пута. Седела сам и на јастучету Светог Нектарија.

Маран ата!!!

С обзиром да се човечанство налази у времену виртуалне стварности, јер је својим промашеним животом живот учинило скоро бесмисленим, са идејама контрадикторним од књиге живота тј. "светог Јеванђеља - Новог Завета". Ми, данашњи хришћани, ни не размишљамо дубоко о својој палој природи људској, да се заправо све више површност духовног живота продубљује, да се доводи у питање, да скоро сваки човек има дилему да ли је данас нешто већи грех, а што је пре само 20 - 30 година било срамота рећи или помислити да се учини. Дакле, ради се о времену "велике отпадије" морала, без кога нема никаквог напретка, а ни почетка духовног живота. То што многи мисле, да ће одласком у цркву и на литургију недељом решити све њихове проблеме "гадно се варају, ако и ван цркве не живе по светињи Јеванђеља", већ седе на две столице тј. иду у корак са свим аспектима савременог човека атеисте и хоће у исто време да су с Богом и црквом у току. То је неспојиво. Обавезно дође до усијања и "прелома", или се сасвим врате на све старе обичаје или поставе себи питање, како би схватили, да све што раде у току Божијег дана, да ли би то тако исто Бог допустио у Рају међу анђелима и светима да се ради и сматра нормалним.

Погледајте, шта је, рецимо, добила Русија одступањем од Бога за време комунизма. Добила је две болести, као уосталом сви народи на земљи - "Шизофренију и Депресију". Тако су назване болести ума, које су власти демоских сила на челу свог вође Сатане, који такве воли да мучи, због гордости, по Божијем допуштењу, не били се неко за то покајао и присећао кад је био слободан од тога. Роман "Мајстор и Маргарита" Михаила Булгакова, као верно сликовито објашњен проблем друштва и план који је Сатана остварио да мучи и исмејава људски род понижавајући до крајњих мера. Погледајте 10 руских серија, одлично снимљених, истог писца и романа (не српске верзије која је чист промашај) и схватићете зашто се дешава да и нечиста сила не одступа од човека тако лако или уопште не одлази, јер нема дубинског покајања и промене живота.

Жена или девојка која иде у цркву неће да стави мараму, па са ноктима, сличним канџама демонским, иде да узме нафору у цркви, истетовирана, пуши цигарете, пије много кафа, ред булл напитке, излази на рејв журке или парти, упражњава орални секс у вези и браку (а што причешћем прима Бога у себе, то нема никакаве везе и што се половима испуњује заповест о рађању). Док се свештенсвто устручава да говори отворено о томе, "Сатана хиљаде навикава на грех до огуглалости".

Неко по милости осети да то не може тако и почне да се каје, али сматра: "Исповедио сам то и то и толико од мене", а тежина греха и навика укорењена остаје. Е, зато се даје од Бога "епитимија" у виду болести разних као кочница, јер болест најчешће ствара комплекс код човека, да није више као пре и да друштво не воли дефектне и полако се удаљује и све ређе дружи са људима и иде на места где се грешио с пријатељима и почиње и невољно да се чисти од лоших навика и греха.

Да резимирамо, уколико не пролази напаст демонска и поред поста, молитве и одласка у цркву и светиње на поклоњење моштима светих, то значи да се и даље гордимо, не смиравамо и не мењамо понашање пред Богом који као последицу лоше организованог духовног живота даје знак да до исцелења и потпуног ослобођења неће доћи због самих нас, јер је писано: "Понизи се пред Богом и ђаво ће од тебе побећи". Људи понижење не могу да поднесу, јер пате од тога, шта ће рећи људи и од тог комплекса нема на кротког, нормалног ни речника ни дела, која сведоче да се душа смирила. Смирена душа демонским силама не прија и беже од ње. Такви не паметују, не деле савете ником без нарочите потребе других. Не сматрају себе мудрим, већ напротив грешним.

Тако, на пример, код нашег духовника, архимандрита, дошла мајка са две глувонеме ћерке за молитву исцелења. И гле Божијег чуда, по молитви једна, на питање истог духовника, како се зове по имену одговори иако мајка не памти да је у животу чула ћерку како прича. Другу, исто тако пита, а она ћути, не проговара, јер код ње није дошло на истој молитви у истом тренутку до исцељења. Духовник, забринут, шта ово значи да једна проговори, а друга не, оде у олтар и у самоћи пред часном трпезом пита: "Господе Боже, како да ово разумем и шта да кажем овој мајци." И чу глас са неба који му каже: "Ову прву исцелих, јер ће остати до краја таква, смирена, кротка, неће јој ово чудо изићи на пропаст. А друга би, проговоривши језиком ушла у лоше друштво и временом душу потпуно упропастила. Кад је већ навикла да не прича и не чује, боље да тако остане, да би у вечности била спасена и у друштву мајке, сестре и оца."

Ето једног случаја за који сам лично чуо од истог духовника, као пример зашто неко може бити помилован и сасвим здрав, а неко лишен у овом животу да би кроз патње и муку невољну задобио вечну радост и насладу у рају са Господом који не жели нико да погине, него да се свак спасен и жив буде!!!

 

Духовни одговор дао:

  баћушка Јован

   манастир Лешје

МОЛИЗВА ЗА ЗАШТИТУ ОД НЕЧИСТЕ СИЛЕ И ДЕМОНА - кликните на линк да прочитате молитву

 

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs