Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

БРАЧНЕ ОБАВЕЗЕ ИЛИ ШКОЛА - КАКО ПРАВИЛНО РАСУДИТИ?

Брачне обавезе или школа, шта да ставим на прво место? Посаветујте ме, коју одлуку да донесем?

Студент сам, а ускоро се венчавам и прелазим да живим код будућег супруга. Размишљам да прекинем са студирањем. Моји и његови родитељи, као и он сам инсистирају да наставим, јер полажем испите без већих потешкоћа. Много времена бих проводила на факултету и у учењу. Наши родитељи мисле да не треба да имамо децу, док не завршим факултет, а ако их буде, да их они чувају а ја школу да не остављам. Ако нам Бог буде дао децу, онда смо ми одговорни за њих и дужни да их нахранимо (васпитамо) у сваком смислу.

Бог ти помого!

Размишљања о породици су ти хришћанска и то ме веома радује. Заврши тај факултет, јер Господ ти је дао дарове, како и сам кажеш, да са лакоћом полажеш испите. Грех је закопавати Божије дарове. Немој се плашити за породицу. Уздаш се само у своје снаге, па мислиш да није довољно. Уздај се у Божији благослов и благодат, то ће немоћи људске да надомести. Знам породицу са двоје мале деце и мајку која успешно завршава факултет који је од њих удаљен 100 километара, а настваила га је по благослову свога свештеника. Није лако, али Бог прегаоцу даје махове. Нека је благословено!

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

 

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs