Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

Шта урадити са талисманом који се налази у кући?

Помаже Бог.

У мом стану поред улазних врата виси окачен талисман који изгледа као око. Пронашао сам на интернету информацију да се то зове "Фатимино око" или назар и да наводно штити од урока. То је, иначе, моја тетка купила у Турској на мору и донела још пре неких десетак година. Толико отприлике то стоји окачено поред улазних врата. Да ли је добро да то стоји ту и ако није, шта би требало урадити?

Настави са читањем

Веза са девојком ромске националности - да или не?

Поштовани, имам 25 година и дуго нисам имао девојку. Сада сам срео предобру девојку, дивну особу, која уме неизмерно да воли. Не може се описати сваки њен загрљај и поглед. Девојка изгледа нормално и лепа је, али мој отац познаје њеног ујака и каже да је припадник ромске националности. Иако и она и њени посте, славе крсну славу, моји се противе тој вези. За мене су људи добри или лоши, не разликујем људе према вери, националности или било чему. Заиста је тешко, родитељи су против свега, а она и ја смо пресрећни. Шта да радим? Моји родитељи су прилично конзервативни и волели би да ја заувек будем уз њих, увек би да знају где сам, ништа да не радим без њих. Разумем их, родитељи су, желе ми само добро, али можда понекад претерују. Не дају ми ни стан да узмем, ако нађем посао, а не дају ми да тражим посао даље од места у ком живим.  Размишљао сам да одем до цркве у граду у ком живим и да замолим свештеника за савет, као и да поразговара са мојим родитељима. Волео бих да знам и Ваше мишљење.

Настави са читањем

Да ли тренирати у теретани у време поста?

Да ли би требало да не тренирам у теретани у периоду поста? Пре свега, то мислим јер захтева јачу исхрану и слушање "специфичне" музике у току тренинга. Да ли се може пронаћи баланс или је најбоље не вежбати у току сва четири поста? Подразумева се да нећу у недељи у којој постим на води због причешћа. Хвала, поздрав.

 

Настави са читањем

Kaко решити проблем са оцем?

Имам оца и брата, јако ми је тешко на души. Са братом се лепо слажем, живим и радим, немамо неких несугласица, али са оцем се често свађамоко баналних ствари које кулминирају јако тешким и увредљивим речима са моје стране и вемо ми је жао због тога. Брзо се измиримо. Тешко ми је јер је болестан а ја се тако понашам према своме родитељу. Имам иза себе неуспео брак и сам сам. Желим да створим породицу али не успевам. Молим вас оче помозите ми саветом.

Настави са читањем