СВЕТОСАВСКА ПОСЕТА

Светосавска посета, Хришћанске заједнице Светог Макарија Великог са свештеницима храма Светог Вазнесења догодила се у очи празника Светог Саве.

Посетили смо децу са посебним потребама у издвојеном одељењу Основне школе "Милан Муњас" које се налази у Убу. Својевремено породица Шимишић из Уба, господин Зоран и његова супруга Марија увидевиш да ова деца немају где да бораве и да се школују, несебично су помогли и бивше запуштене просторије шаховског клуба  реновирали и опремили најсавременијим потребним ивентаром, уређајима и помагалим за образовање деце ометене у развоју. Овај одговарајући простор сада користи 15 ученика. О њима се брину два дефектолога, логопет, наставник физичког образовање, наставник страног језика и један вероучитељ, њиховим трудом ова деца се образују и напредују. Велики дар и добро дело породице Шимшић су побудили многе убљане и убске предузетнике да поклањају пажњу и дарују поклоне деци у овом издвојеном одељењу.

Хришћанска заједница са својим духовником, протом Душаном Бабићем, обавезно посећује ово одељење неколико пута током школске године а нарочито о великим празницима Савиндану, Божићу, Васкрсу... Овом приликом уз пратњу свих убских свештеника, Хришћанска заједница Светог Макарија Великог је деци поделила светосавске пакетиће са слаткишима и спортске тренерке. 

Отац Душан поздрављајући присутне је рекао: "Њима је тако мало потребно да се радују, а наша је дужност да радујемо једни друге и захваљујемо Господу, што нам је дао прилику да постанемо дародавци, јер се каже блаженије је давати него примати. Деци нека је срећна слава а вама наставници и васпитачи успешан и благословен труд и рад. Несебично хвала дародавцима: госпођи Марији Шимшић и конфекцијској фирми "Боба" власнице госпође Славице Матејић.

 

Чланак припремио

Милан Ристивојчевић, свештеник

 

Фотографисао

Стефан Радовановић, вероучитељ

 

Галерија слика