ПРАВОСЛАВЉЕ И ОКУЛТИЗАМ – ДУХОВНА ТРИБИНА ПНХЗ У УБУ

 У четвртак 24. децембра 2015. Лета Господњег, одмах након узнетих молитава Пресветој Богородици Тројеручици, са почетком у 19 часова у сали убског црквеног дома одржана је духовна трибина „Православље и окултизам“ у организацији ПНХЗ „Свети Макарије Велики“ при храму Христа Спаситеља у Убу.

 У присуству убског свештенства и народа који редовно прати предавања хришћанске заједнице у Убу, на захтевну и не тако често обрађивану тему говорио је дипл. теолог Марко Рафаиловић, вероучитељ из Бањана.

Предавач је најпре објаснио сам појам окултизмa, да би потом предавање поделио по областима: масони, илуминати, спиритисти, и астрологија. Уз адекватне пратеће слике и цитате, гост духовне трибине је изнео историјске податке и чињенице из битисања поменутих група које су суштински сатанистичке а у реалном животу вукови у јагњећим кожама. Упутио је на многе детаље, симболе, конкретне утицаје на друштво и деловање у свим порама друштвеног живота као и на душегубне опасности које  вребају свуда око нас.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика