НАСТАВЉА СЕ ПОМОЋ УГРОЖЕНИМ ПАРОХИЈАНИМА РАДЉЕВСКЕ ЦРКВЕ

У понедељак, 26. маја 2014. године, у наставку акције епархијског Центра за прикупљање помоћи Епархије ваљевске, у порту радљевског храма стигла је пошиљка са 25 тона потрепштина: хране, воде, брашна, личне хигијене, гардеробе, опреме за бебе...

     Непосредно после посете Његовог Преосвештенства Владике Милутина Убу, Радљеву и Лисо Пољу, у најбрже могућем року стигла је нова количина најпотребнијих ствари угроженима у поменутим местима. Помоћ из Епархије бачке упућена у Епархију ваљевску најпре је допремљена у Уб, где ју је од протјереја Жељка Тешића, свештеника бачке Епархије родом из Бргула, примио архијерејски намесник тамнавски прота Митар Миловановић.

    Овај контингент помоћи Епархије бачке, по одлуци Одбора за помоћ поплављеним домаћинствима Црквеног одбора Црквене општине Уб, усмерен је у Радљево, тј. Лисо Поље и Бргуле, као једна од најугроженијих места у општини Уб.

  Преузета помоћ, пожртвованошћу радљевског пароха протонамесника Мирослава Вукашиновића и трудољубивих парохијана, под хитним поступком сортирана је и подељена најугроженјима.

 

       Подсећамо да новчана средства можете уплатити на жиро-рачун ЦО Уб број:

200-2362030101886-30 код Поштанске штедионице

са посебном назнаком за поплављене и са позивом на број 15052014.

 

         О свим предстојећим активностима благовремено ћемо обавештавати јавност. 

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика