ХРИШЋАНСКА ЗАЈЕДНИЦА ПОМОГЛА БОГОСЛОВИЈУ СВЕТОГ САВЕ

  Хришћанска Заједница Светог Макарија Великог при храму Христа Спаситеља у Убу на челу са својим духовником протојерејем Душаном Бабићем помогла је Богословију Светог Саве у Бегораду. Помоћ се огледа у сакупљању и достављању поврћа за зимницу овој средњошколској установу Српске паравославне цркве.

  Прота Душан није заборавио школу у којој је стекао богословско образовање и где је се научио хришћанској љубави и милосрђу, па тако већ трећи пут за редом помаже Богословију Светог Саве у Београду. На својој парохији у плодном тамнавском селу Совљаку сваке године за потребе ове богословске школи прикупи преко тону ипо поврћа за зимницу. Вредни совљачки домаћини проти врло радо излазе у сусрет и део своје производње поклањају Хришћанској заједници а она ту исту прослеђује школи.

  Захваљујући протојереју Душану, Богословија Светог Саве сада има обезбеђену зимницу.  Како се број ученика Богословије из године у годину све више смањује а самим тим и приходи школе су доста мањи. У школи је некада боравило између 150 и 200 ученика а данас их им око 60, тако да одржавање зграде и интерната исто кошта као некада, а приходи су се смањили јер је и број ученика далеко мањи.

  Зато свака помоћ добро дође.