ЦРКВА УБ ДОДЕЛИЛА НОВЧАНУ ПОМОЋ НАЈТЕЖЕ ПОГОЂЕНИМА У МАЈСКИМ ПОПЛАВАМА

У недељу 6. јуна су у убском Храму Христа Спаситеља подељена новчана средства најтеже погођенима у протеклим поплавама. Црква Уб је поред неколико акција прикупљања и дељења материјалних средстава поплављенима организовала и прикупљање новчаних средстава која су ове недеље додељена.

 

Одмах након несреће, кризни штаб црквеног одбора убског Храма покренуо је фонд за прикупљање новчаних средстава.

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1891-pomoc-poplavljenima-na-ubu-crkva-osnovala-fond

Акцији се одазвала неколицина грађана. Списак свих донатора налази се у табели испод.

РБ

ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, ГРАД

ИЗНОС

 

1

Душан Петровић, Уб

60,000.00

дин.

2

Предраг Спасојевић, Београд

50,000.00

дин.

3

Дејан Ненадовић, Цирих

50,000.00

дин.

4

Милош Миловановић, Уб

12,000.00

дин.

5

Милана Божовић, Зрењанин

3,000.00

дин.

 

УКУПНО:

175,000.00

дин.

Свим донаторима смо неизмерно захвални у име поплављених породица и у име нашег Храма, и молићемо се за њих код Господа.

Укупна прикупљена средства су 175.000,00 динара (сто седамдесет пет хиљада динара), која смо одлучили да поделимо у једнаким износима породицама које су највише страдале. Штета која је настала људима увелико премашује износ који смо ми скупили па смо дуго размишљали и заједно се молили да средства поделимо што је могуће праведније. Одлучили смо се да изаберемо 5 породица и да им поделимо износ од по 35.000,00 (тридесет пет хиљада динара). Овим износом ни близу не решавамо проблеме настале поплавом, али им бар делимично можемо помоћи да реше оно што они сами сматрају најпотребнијим.

Поплављених је много, штета је огромна, па је избор угрожених изузетно тежак, али смо се сви у штабу молили и имали жељу да то што праведније урадимо. Причали смо са многима и прикупљали информације са разних страна. За нас су најугроженији били они којима је све било уништено и који су имали ниске приходе спрам потреба породице. Велике породице и породице којима је уништен извор прихода су такође приоритет за помоћ. Таквих је нажалост много данас у Тамнави, али се надамо да је Бог услишио наше молитве и помогао нам да изаберемо оне којима је то најпотребније и којима ће ова помоћ помоћи да се бар на корак примакну Богу.

Изабрали смо следеће суграђане:

1)     Милица Симић, пензионерка из села Совљак код Уба. Са пензијом од 9000 дин/месечно издржава шесточлану породицу. Са њом живе син и снаха који су без посла и имају 3 деце од којих је најстарије други разред основне школе. Кућа им је приземна, скроз је поплављена. У кући се и данас осећа влага док сви они спавају практично на поду. Штала са стоком потопљена, усеви потопљени и уништени...

2)     Владимир Живковић из села Совљак код Уба. Преузео троје деце од брата који је напрасно преминуо а снаја оставила децу. Са њима је још и Владин. Кућа му је поплављена, усеви уништени.

3)     Млађан Ненадовић, село Црвена Јабука код Уба. Осам чланова породице. Троје деце а отац непокретан. Приземна кућа цела потопљена. Пола стоке подављено, помоћни објекти потопљени.

4)     Наташа Милинковић из Уба. Самохрана мајка која живи са ћерком и издржава је на студијама. Приземна кућа је била оштећена у ранијим земљотресима, сада је поплављена и комплетно уништена. Кад је надолазила вода, спасавали су се код брата на спрату.

5)     Милијан Мирковић из Уба. Кућа у приземљу комплетно уништена заједно са локалом у коме је имао опрему за производњу и прераду меса. Живи са женом а кући су често и њихова деца са својим породицама.

Као што смо и обећали, подаци о свим донаторима ове акције као и о свима онима којима је новац додељен, биће објављени на сајту.

Још једном се молимо да Господ донаторима и њиховим породицама подари МИР и сву СРЕЋУ а оштећенима изнађе начина да превазиђу тешкоће и учврсте се у вери.

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ О АКЦИЈАМА ЦРКВЕ УБ ПОВОДОМ ПРОТЕКЛИХ ПОПЛАВА:

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1895-prvi-kontingent-pomoci

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1898-vladika-milutin-posetio-ub-radljevo-i-liso-polje

www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1929-nastavlja-se-pomoc-ugrozenim-parohijanima-radljevske-crkve

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1908-pomoc-iz-arhiepiskopije-beogradsko-karlovacke

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1905-crkva-prosledila-jos-potrepstina-ostinskom-stabu-za-vanredne-situacije

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1891-pomoc-poplavljenima-na-ubu-crkva-osnovala-fond

 

Текст писао:

 Председник црквеног одбора – Црквене општине Уб

 Душан Петровић

 

 

 

 

 

 

 

Галерија слика