ЧОВЕКОЉУБЉЕ НА ДЕЛУ

У среду, 16. јула 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, по други пут од када је овај крај задесила невиђена природна катастрофа, посетио је Цркву у Радљеву. Том приликом, Владика је уручио  парохијанима радљевске парохије из села Лисо Поље и Бргуле драгоцену помоћ - комбиноване расхладне уређаје (фрижидер-замрзивач) марке „Горење“, запремине 320 литара, укупно 110 апарата.

        Наиме, Епархија аустријско-швајцарска, на челу са епархијским администратором  Епископом бачким Г. Иринејем на челу, упутила је Епархији ваљевској помоћ од 40.000 евра донираних од верника нововаспостављене Епархије аустријско-швајцарске (помоћ прикупили Срби и пријатељи Срба из других народа). Епархија ваљевска као најбоље решење за утрошење новца нашла је у куповини истоветних расхладних уређаја познате марке „Горење“ из Ваљева и упутила их у архијерејско намесништво тамнавско - села Лисо Поље и Бргуле.

       Владику је у порти радљевског храма дочекао архијерејски намесник тамнавски крстоносни прота Митар Миловановић, надлежни парох протонамесник Мирослав Вукашиновић и шеф „Горење студио“ - Ваљево г. Жељко Карадаревић, који је као представник друштвено одговорног предузећа изашао у сусрет акцији Епархије ваљевске са значајним попустом у цени фрижидера и њиховим превозом до Радљева.

      После обраћања Владике Милутина локалним медијима и парохијанима, у изузетној координацији и организацији, уследила је подела помоћи која је протекла савршено и без најмањег инцидента.

        Као брижни духовни отац поверене му Епархије ваљевске, Владика Милутин није заборавио на страдале у поплавама. Напротив, брига и старање о најпотребитијима наставиће се и убудуће, како би предстојећу зиму дочекали у условима достојним човека.

       Посебну захвалност Владика Милутин је упутио вернима Епархије аустријско-швајцарске и Епископу бачком Г. Иринеју.

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ О АКЦИЈАМА ЦРКВЕ УБ ПОВОДОМ ПРОТЕКЛИХ ПОПЛАВА:

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1895-prvi-kontingent-pomoci

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1898-vladika-milutin-posetio-ub-radljevo-i-liso-polje

www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1929-nastavlja-se-pomoc-ugrozenim-parohijanima-radljevske-crkve

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1908-pomoc-iz-arhiepiskopije-beogradsko-karlovacke

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1905-crkva-prosledila-jos-potrepstina-ostinskom-stabu-za-vanredne-situacije

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/1891-pomoc-poplavljenima-na-ubu-crkva-osnovala-fond

http://www.crkvaub.rs/crkva/novosti/item/2007-crkva-ub-dodelila-novcanu-pomoc-najteze-pogodjenima-u-majskim-poplavama

 

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика