БЛАГОДАТНИ ОГАЊ У УБУ

БЛАГОДЕТНИ ОГАЊ стиже у ЦРКВУ УБ за ВАСКРШЊУ ЛИТУРГИЈУ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УБСКЕ ПАРОХИЈАНЕ !!!

Благодатни огањ који ноћас, на Велику суботу стиже из Свете Земље у Београд, биће донет сутра ујутро, на Васкрс у храм Христа Спаситеља у Убу, нешто пре 05. часова уочи почетка Свете литургије. 

БЛАГОДЕТНИ ОГАЊ ће бити у Цркви Уб целе седмице након Васкрса (тј. у току СВЕТЛЕ НЕДЕЉЕ) и сви заинтресовани га могу преузети из нашег Храма Христа Спаситеља.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ - ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Објаву припремио

Александар Мандарић

Настави са читањем

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК У ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У УБУ

ТАЈНА ВЕЧЕРА ОД КОЈЕ НАМ ЖИВОТ ЗНАЧИ

У Велики четвртак у храму Вазнесења Господњег у Убу, сабрао се народ да се на Светој Литургији помоли Богу. Свету Литургију служио је протојереј Душан Бабић, уз саслужење ђакона Александра Мандарића.

Настави са читањем

О МУКАМА ХРИСТОВИМ

О МУКАМА ХРИСТОВИМ - чланак говори о томе шта је све Исус доживео од Великог Четвртка увече па до погреба. Текст преписан из старе руске књиге "Великое Зерцало".

Неки свети старац стално је размишљао о страдањима Христовим и при томе је горко плакао. Једном јавио му се сам Христос и подробно му исприча шта је све претрпео и колико је крви пролио за спасење човечанства. Кликните на опширније и прочитајте детаље МУКА ХРИСТОВИХ ...

Настави са читањем

БЕСЕДА НА ВЕЛИКИ ПЕТАК- ВЛАДИКА НИКОЛАЈ

Браћо, моја, не може се смрт Христова мерити ни сравњивати са смрћу ма кога човека у историји људској. Страхоте Христове осуде; страхоте Његових страдања; страхоте овог страшног дана губе све мере и сразмере људске. Овај дан приличи само Богу, никако човеку. Застанимо још у мраку овог дана под крстом милог нам Спаситеља и Господа. Задржимо се поред Мајке Његове која тихо тугује и поред ученика који скрушено јеца. Посмотримо још шта се ту догађа.- Владика Николај Велимировић

 

Настави са читањем