ПРАЗНИК СВЕТОГ ОЦА НАШЕГ САВЕ У УБУ И ТАМНАВИ

Празник највећег имена рода српскога Светога Саве веома свечано је прослављен у Убу и Тамнави. Овом најдивнијем изданку у нас предходиле су Свечане духовне академије и то у недељу 24. јануара у црквеној сали у Степању, затим у понедељак 25. јануара у свечаној сали градске куће у Лајковцу и у навечерје Савиндана 26. јануара у убској  музичкој школи „Петар Стојановић“.

Настави са читањем

ДУХОВНА АКАДЕМИЈА О СВЕТОМ САВИ У УБУ

У уторак, 26. јануара 2016. Лета Господњег, у част путеводитеља ка Христу рода српскога оца нашег Светог Саве одржана је четврта по реду  Светосавска академија у свечаној сали музичке школе „Петар Стојановић“ у Убу.   

У присуству архијерејског намесника, директота музичке школе, свештенства, наставника, ученика и родитеља на свечаној Светосавској академији беседио је протојереј Милан Ристивојчевић.

Настави са читањем

АКАДЕМИЈА У ЧАСТ СВЕТОГА ОЦА САВЕ У ЛАЈКОВЦУ

У понедељак 25. јануара  2016. Лета  Господњегу свечаној сали Градске куће у Лајковцу са почетком у 19 часова, а под покровитељством Градске библиотеке, одржана је осма по реду Светосавска духовна академија.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Милутина, а у част најдивнијег и највећег српског имена - Светога Саве, овогодишње предавање одржао је г-дин Бојан Грујичић, докторант на Православном богословском факултету у Београду

Настави са читањем

ПРВА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У СТЕПАЊУ

У недељу, 24.01.2016. године, у Степању, намесништво тамнавско, у част Светог Саве одржана је свечана Академија. Окупљање овакве врсте је прво у овој парохији, а сама трибина је прва у низу предстојећих у Епархији поводом светосавског празника. У присуству архијерејског намесника тамнавског протојереја-ставрофора Митра Миловановића, председника општине Лајковац, свештеника, вероучитеља, књижевника, гостију, а на иницијативу надлежног пароха оца Зорана Марковића, уприличена је ова свечаност.

Настави са читањем

БОЖИЋ У БОГОВАЂИ

ПОМИРИМО СЕ СА БОГОМ И МЕЂУСОБНО И БУДИМО ДЕЦА БОЖЈА И НАРОД БОЖЈИ

Ове године уочи Божића, на Бадњи дан у освит самог хладног јутра, у манастиру Боговађа, као и свих претходних година, монах Дамјан донео је на свом остарелом али још увек снажном рамену, бадњак у манастир.

Настави са читањем