КРСНА СЛАВА КРОЗ ПЕСМУ

КРСНА СЛАВА - јединствен симбол православне Србије описан песмом ученице седмог разреда. Овом песмом објашњена је лепота и суштина нашег јединственог славског обичаја. Песму објављујемо на дан Архангела Михаила кад је период у години у коме наш народ највише заштитника својих домова прославља. Православци нек је сретна ваша крсна слава на многа љета!

Настави са читањем

ХРАМОВНА СЛАВА СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ У ЛАЈКОВЦУ

И ГОСПОД ЈЕ БЛИЗУ, БРАЋО И СЕСТРЕ ГОСПОД КУЦА НА ИСТОРИЈУ СВЕТА. Николај свети велики  каже Бог ти није дао очи да видиш Њега. Бог је дао  очи  и мени и теби да видимо Његово а не Њега. Али Господ каже, немојте да будете слушачи само Светог Писма, немојте да будете слушачи речи, него творци. Прочиташ то и учиниш, као што је и Господ, све што је рекао све је учинио. Црква у Лајковцу  прославила је своју крсну славу - Св. Димитрије Солунски.

Настави са читањем

ЋИРИЛОВИЋ МИЛОРАД

У силном јуришу на главни гребен Кајмакчалана, нашао је херојску смрт, резервни капетан Милорад Ћириловић, познати јунак са Гучева. Витез без страха и мане, узоран Србин, оличење честитости, родољубља, одане службе Краљу и  Отаџбини, несебичан и племенит, положио је свој живот за добро народа свог.

Настави са читањем