МАЛА ГОСПОЈИНА - СЛАВА ХРАМА У НОВАЦИМА

 Највећи дар Пресветој Богородици јесте принос нас самих учествовањем на Светој литургији и Благодарењу Сину њеном Господу Исусу Христу

Рођење Пресвете Богородице, матере Господа Нашега Исуса Христа и матере свих народа и покољења, веома свечано и саборно прослављено је у новачком храму.

Свету Архијерејску литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин.

Настави са читањем

ЖИВОТ ЛЕПТИРА

Нема човека који остане равнодушан пред лепотом лептира. У једном мајушном, нежном и крхком бићу садржана је сва лепота различитости, снаге стварања, преображаја и победе нестајања. Живот лептира кратко траје, код неких само један дан.

Настави са читањем

ХРАМОВНА СЛАВА ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА

ПРАЗНИК УСПЕЊА - УСНУЋА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРАЗНУЈЕ СЕ ОД 4. ВЕКА. Црква у Вукони је 28-ог августа радосно прославила храмовну славу Успење пресвете Богородице. Празник Успењa– Уснућa Пресвете Богородице празнује се од IV века, у склопу колективног празника Сабора Пресвете Богородице да би као самостални празник почео да се прославља у Јерусалиму током VI века.

Настави са читањем

БОЖЈИ БЛАГОСЛОВ У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

Свим ђацима, директорима, учитељима, наставницима и професорима предшколских, основних и средњих школа Уба и Тамнаве нека је Богом благословена нова школска 2014/2015. година.

Поводом нове школске године објaвљујемо песму "Недеља" коју је написала Ана Кандић, ученица осмог разреда ОШ "Милан Муњас" Уб.

Настави са читањем