ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ ПОСЕТИO ХРАМ ХРИСТА СПАСИТЕЉА У УБУ

На Велику Госпојину, 28/15. августа 2014. Лета Господњег, Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, у поподневним часовима, посетио је велелепни  убски Световазнесењски храм.

Најдражег госта и духовног оца васцелог рода српскога дочекао је старешина храма прота Драган Алимпијевић.

 

Настави са читањем

РАДОСТ ТАВОРСКОГ ПРЕОБРАЖЕЊА У УБСКОМ ХРАМУ

Сећање на Таворску гору као позив човеку на подвиг ка Господу Исусу Христу

 На дан у који се Господ Исус Христос преобразио на Таворској гори блистајући неисказивом славом Свога Божанства и Човекољубља, у убском храму Христа Спаситеља служена је Света Архијерејска Литургија.

Празничну преображењску службу Божју служио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин.

Настави са читањем

ИЛИНДАН ХРАМОВНА СЛАВА У СТУБЛЕНИЦИ

У СТУБЛЕНИЦИ, ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА, БОГОВИДЦА, ЧУДОТВОРЦА И РЕВНИТЕЉА ВЕРЕ СВ. ИЛИЈЕ. И ове године на празник Светог Пророка Илије, 2. августа, у Стубленици је свечано прослављена храмовна слава. Свету литургију служио је протонамесник Петар Јевтић, месни свештеник, а саслуживали су му протојереј Томислав Цветиновић из Лајковца и умировљени стубленички прота, протојереј ставрофор Боривој Поповић.

Настави са читањем

ОБНОВА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У НОВАЦИМА

ПАРОХИЈСКИ ДОМ У НОВАЦИМА ДОБИО НОВО ЛИЦЕ. Предузимљиви старешина Храма Рођења Пресвете Богородице, отац Срђан Филиповић сваке године покреће по један велики посао везан за обнову овог Храма у Новацима.

Настави са читањем

РЕНЕСАНСА ХРАМА РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У НОВАЦИМА

ХРАМ ЦАРИЦЕ НЕБА И ЗЕМЉЕ СИЈА НОВОМ БОЖЈОМ БЛАГОДАЋУ. Први пут у последње  четири деценије Храм Рођења Пресвете Богородице у Новацима  значајно је реновиран захваљујући свештенику Срђану Филиповићу, који је и старешина овог храма од 7. јануара 2007. године, као и помоћи локалних власти и добротвора.

Настави са читањем