ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ТРОЈЕРУЧИЦА – НЕУМОРНА ЗАШТИТНИЦА

 Све освештане  иконе у Храмовима и домовима  јесу светиње, али Богородица Тројеручица је много  више од тога

У порти убскога Храма, међу четири богослужбена простора, налази се, по свему јединствена, црква крстионица посвећена Пресветој Богомајци и њеној чудотворној икони Тројеручици, која је у петак 25/12. јула 2014. године Господње прославила своју храмовну славу.

Настави са читањем

ХРИШЋАНСКИ ПОГЛЕД НА АБОРТУС И ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ ( VII ДЕО )

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Вантелесна оплодња или Ин витро фертилизација (енгл. In vitro fertilisation (IVF)) је поступак којим су јајне ћелије оплођене сперматозоидима изван материце, односно ин витро.[1] То је један од најпознатијих поступака медицински потпомогнуте оплодње. Овом поступку лечења неплодности прибегава се када су остале методе потпомогнуте оплодње безуспешне.

Настави са читањем

МИРКОВИЋ МИЛАН

Био је запажен у борбама на Церу, где су копали подземне ходнике да би пришли што ближе противничким положајима и на њих бацали бомбе. За показану храброст и сналажљивост у борбама на положају Кртинска-Ратари-Стублине код Обреновца одликован је Златним војничким орденом Карађорђеве звезде са мачевима.

Настави са читањем

СВЕТИЊАМА ЦРНЕ ГОРЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ПОХОДЕ

Братство Православне народне хришћанске заједнице "Свети Макарије Велики", при храму Христа Спаситеља, Божјом благодаћу, на духовну радост и окрепљење, походило је, у периоду од 13. до 15. јула 2014. године Господње, светиње Црне Горе и Херцеговине.

Настави са читањем

ХРИШЋАНСКИ ПОГЛЕД НА АБОРТУС И ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ ( VI ДЕО )

Став Православне Цркве према абортусу

Рани богослови Цркве и Латинског и Грчког предања, упорно су размишљали о статусу људског ембриона скоро исто колико и ми данас. Упркос недостатку детаљног научног знања у области ембриологије, њихови закључци су имали изненађујући степен тачности.

Настави са читањем