ПОЈМО БОГУ БЕЗ ПРЕСТАНКА

Васкршњи благослов и заступништво Мајке Ангелине, у туларском храму сабрао је боготражитеље из Уба, Тулара, Сурчина и Купинова

 

На Томину недељу, 27/14. априла 2014. Лета Господњег, у дан утврђења у вери нас маловерних, у храму Преподобне Ангелине Српске у Туларима код Уба, на Светој литургији сабрао се верни народ из више градова и села Србије.

Настави са читањем

ИВАНОВИЋ МИЛОРАД

За допринос у миру и рату одликован је: Сребрном медаљом за храброст; Златном медаљом за храброст (два пута); пољским орденом „Virtutu militari“ V реда и официрским орденом Карађорђеве звезде са мачевима IV реда.

Настави са читањем

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И СЛАВА ХРАМА У ГОЛОЈ ГЛАВИ

22/09. априла 2014. Лета Господњег, на Васкршњи уторак, црква у Голој Глави, која припада памбуковичкој црквеној општини – архијерејско намесништво тамнавско, прославила је своју храмовну славу.

Духовна радост  овог васкршњег дана била је неизрецива, јер је Светим евхаристијским сабрањем, началствовао Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин.

Настави са читањем

И БЕБЕ СЛАВЕ ВАСКРС

Наши мали суграђани Стефан и Срђан из Уба на свој начин прославили Васкрс. Они су се лепо забавили а тата, мама и деда су обећали да ће их и васпитавати да иду Христовим путем како би једног дана били добри људи. Погледајте још фотографија у оквиру овог чланка.

Слава Богу на свему.

Христос Васкрсе

 

Настави са читањем

КРСТ - УТВРЂЕЊЕ ВЕРНИХ

   У селу Совљаку, после 69 година, обновљена сеоска заветна слава Васкрсење Господње и освештан новоподигнути Крст

„Овај часни крст воздвигоше и обновише мештани села Совљак у спомен сеоске заветне славе Васкрсења Христовог 2014. године Господње“ - утиснуто је у каменом постољу на којем се налази један од најлепших сеоских литијскијх крстова у Архијерејском намесништву тамнавском.

Настави са читањем