ЗАВЕТНО ДУХОВСКО САБРАЊЕ У ТРЛИЋУ

На Свету Педесетницу, 08. јуна 2014. Лета Господњег, пети пут, као мали јубилеј, прослављена је Заветнина у славу и част Свете Тројице, код већ препознатљивог крсног знамења у Трлићу.

После узнетих молитава и благодарења Господу Богу у присуству убских свештеника и великог броја верника, уследила је богата трпеза љубави, припремљена брижношћу и пожртвованошћу надлежног пароха протонаменсика о. Срђана Филиповића и трудољубивошћу парохијана овога краја.

     "Ми, православни хришћани, исповедамо веру у једног Бога у Тројици - Свету Тројицу: Бога Оца, Бога Сина и Бога Духа Светога. То је савршена заједница љубави јер је Бог Љубав. И ми смо позвани да учествујемо у тој љубави кроз Сина Божјега Господа Исуса Христа, преко заповести које нам је оставио: да љубимо Бога свим срцем, свим умом и свом снагом својом; и заповест једнака првој: да волимо ближње као себе саме. О овој љубави зависи наш живот вечни у Царству Оца и Сина и Светога Духа..."- надахнуте су речи архијерејског намесника тамнавског проте Митра Миловановића на Заветном Духовском сабрању код прелепог литијског крста у Трлићу.

       Подсетимо, на Духове, 2010. године Господње, подигнут је и освештан заветни литијски крст у Трлићу. Мештани овог и околних села заветовали су се да ће на данашњи празник вршити Литију, као сеоску славу у част Свете Тројице. Молитвено сабрање испуњено је благодарењем Богу Оцу, Сину и Духу Светоме за добро здравље, мир и благостање у домовима, богате приносе у пољима и стајама, молећи се да им Човекољубиви Бог буде милостив и следеће године.

Александар Мандарић, вероучитељ 

Галерија слика