ВЛАДИКА МИЛУТИН ОСВЕШТАО НОВОПОДИГНУТУ СТАНИЦУ ПОЛИЦИЈЕ У УБУ

На празник Рођења Пресвете Богомајке, у понедељак 21. септембра 2015. Лета Господњег, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин освештао је просторије репрезентативне новоизграђене полицијске станице у Убу. У овом богоугодном чину владици су саслуживали архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић са епархијским и тамнавским свештенством.

 Да буде Божји благослов, ред и мир у овом дому полиције као у дому доброг домаћина

- Човек је слободно биће и све му је дато да чини по вољи, али му свакако, по речима апостола Павла, није све и на корист, па тако има разних људи са различитим намерама и делима. Зато је ваш посао претежак да поштујући свакога браните и нашу и слободу свих људи и да све одржите у реду и миру. Доносимо вам Божји благослов у овај дом полиције у Убу са молитвама да у њему буде мира и реда као у дому доброг домаћина. По речима Светог владике Николаја: Домаћине, позови силу Духа Светога и освештај дом да ојача, да се учврсти и да у њему завлада мир Божји – из поздравног је слова Епископа Милутина упућеног начелнику убске полиције господину Александру Вилотијевићу и свим запосленима у овој установи.

- Благодарим начелнику што нас је позвао да измолимо благослов Свете Тројице баш на празник Рођења Пресвете Богородице, најлепше девојке, предивне зоре која јавља сунце. Она је најбољи пример свима нама. Данас је веома тешко  васпитати децу и омладину и поред свих институција и на вама је велики део одговорности па вам у том послу желим доста смирења и љубави са што мање непријатности – завршне су речи духовног оца својој духовној деци на освећењу полицијске станице у Убу.

Након изречене захвалности начелника убске полиције Епископу на благослову и молитвама, уследио је краћи пријем у просторијама управитеља новоосвештане установе у Убу.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика