ВЕЛИКИ РАДОВИ НА ОБНОВИ ЦРКВЕНОГ КОМПЛЕКСА У ВРЕЛУ КОД УБА

Велики радови на обнови Светониколајевског храма у Врелу као и на помоћним објектима црквеног комплекса у поодмаклој су фази.

У петак, 25. августа текуће године Архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић посетио је свештенике врељанског храма и заједно са њима уверио се у квалитет радова на лицу места.

Благодарећи Господу Богу и  молитвама Светог Николаја Мирликијскога Чудотворца, заштитника храма у Врелу код Уба, а богољубљем великог добротвора г. Немање Матића, светски познатог и признатог фудбалера родом из Врела као и других парохијана и верника приложника, у црквеном комплексу у Врелу су у току велики радови на обнови и изградњи. 

На једаном од највиших црквених торњева у околини најпре је промењена и постављена нова дрвена конструкција са изолацијом која се сад облаже-прекрива бакарним лимом. Стари сатови који одавно нису у употреби замениће се новим.

На црквено-парохијском дому замењен је дотрајали цреп, а на другом парохијском дому у току је промена комплетне кровне конструкције.

У једном делу, иначе огромне порте, гради се ограда у камену и то у дужини од 130 метара, а планира се и нивелација-равњање тог дела порте.

У извођењу су и многи молерски радови и дотеривања.

- Благодарим  драгом Богу и Светом оцу Николају а посебно се захваљујем г. Немањи Матићу без чије помоћи свега овога не би било. Захваљујем се и другим парохијанима и вернима који су по својим могућностима помогли и даље помажу ово наше заједнички започето дело у славу Божју. Поменуо бих овом приликом и г. Видосава Ћосића који је води радове на црквеном торњу, као и Животу Маринковића и Божидара Максимовића који нам пуно помажу са радним машинама - изјавио је протојереј Небојша Миливојећ, старешина Светониколајевског храма у Врелу код Уба.

Александар Мандарић, јереј

Галерија слика