ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК У ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У УБУ

ТАЈНА ВЕЧЕРА ОД КОЈЕ НАМ ЖИВОТ ЗНАЧИ

У Велики четвртак у храму Вазнесења Господњег у Убу, сабрао се народ да се на Светој Литургији помоли Богу. Свету Литургију служио је протојереј Душан Бабић, уз саслужење ђакона Александра Мандарића.

Верни народ који се спремао постом и молитвом за Свето Причешће, исповедио је у параклису цркве протојерej Милан Ристивојчевић. У празничној беседи протојереј Душан Бабић је истакао: Велики је дан у овој Великој недељи, Велики четвртак, када ја наш Господ Исус Христос са својим ученицима одржао Тајну вечеру. Тада је Господ установио Свету тајну причешћа тако што је преломио хлеб и рекао ``Узмите једите ово је тело моје``  онда је узео чашу са виноми и рекао ``Пите из ње сви ово је крв моја која се проли ради вас``. Из те чаше драга браћо и сестре и ми данас пијемо и примамо живог Бога. Припремамо се да што достојније постом и молитвом дочекамо Господа и уђемо у заједницу са њим. Господ је милостив и сваког ко му приђе искреним покајањем примиће,  зато му се молимо као Богу, пријатељу и нашем Спаситељу.

Исток дана на вечерњем Богослужењу када се чита дванаест Јеванђеља о страдању Господа Исуса Христа свештеници протојереј Станиша Ђокић и Протојереј Милан Ристивојчевић читали су Свето Јеванђеље. Верни народ приклањао је колена приликом сваког читања Јеванђеља саосећајући са страдање Господа Исуса Христа. Зна сваки верник да је Господ Исус Христос ради свих нас страдао, да је ради нас поднео муке и патњу, а да ће тако и ради нас Васкрснути.

Вероучитељ Марко Рафаиловић

Галерија слика