ВАСКРСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ НА УБУ

Пасха Господња, избављење од окова смрти и робовања греху, веома свечано и са нескривеном радошћу је прослављена у Богољубивом Убу и Тамнави.

Светом Васкршњом службом Божјом у славу Победитеља смрти и Дароваоца вечног живота, у  препуном Храму, началствовао је крстоносни прота о. Митар Миловановић, Архијерејски Намесник тамнавски, уз саслуживање о. Драгана Алимпијевића, протојереја-ставрофора, старешине велелепног убског храма, протојереја о. Станише Ђокића, протојереја о. Милана Ристивојчевића и протојереја-ставрофора о. Милоша Љубичића, умировљеног свештеника.

 

 

На Светој литургији старешина храма о. Драган Алимпијевић прочитао је Посланицу Његове Светости патријарха српског Господина Иринеја, која наглашава потребу за хришћанском љубављу, покајањем и праштањем, а да је у свему Божја реч последња.

Светим Животворјашчим Причешћем, на спасење и здравље причестило велики број верујућих душа. Међу причесницима било је доста младих људи који ће тако примити здраво Свето Предање Свете православне Цркве из ког се јасно  види да је управо Христовим Васкрсењем потпуно поражена смрт, највећи непријатељ људскога рода.

Куцајући се са васкршњим јајима и у братској љубави једни друге смо поздрављали са: "ХРИСТОС ВАСКРСЕ!” -   ”ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!”.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика