ТРАДИЦИОНАЛНО САБОРОВАЊЕ НА ТОМИНУ НЕДЕЉУ У ТУЛАРИМА КОД УБА

Традиционално саборовање у недељу антипасхе или још називану Томину недељу збило се 23. априла 2017. лета Господњег, у храму Свете Преподобне Мати Ангелине у Туларима код Уба, када је служена свечана Света литургија. На Светој служби Божјој окупили су се око Свете чаше верници туларске парохије са својим свештеником и  браћа из Епархије сремске, тачније из Купинова, са својим парохом, као и гости из Уба.

 Једино васкрсли Господ нам може подарити прави мир

 Светим Евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор Витомир Васић, уз саслужење оца Предрага Мијаиловића, купиновског пароха, протојереја Душана Бабића, свештеника из Уба и ђакона убског Александра Мандарића и у присутству архијерејског намесника тамнавског протојереја-ставрофора Митра Миловановића.

- Да Христос није васкрсао све би било узалудно, по речима апостола Павла. Било би хришћанство као нека друга религија. Међутим, Христос чини као нико пре ни после њега – Он устаје из мртвих и побеђује највећег непријатеља човека – смрт. Зато апостол и пита где ти је смрти жалац? Васкрсли Господ затим даје својим ученицима мир и тај исти мир даје и нама, и само је Његов мир прави мир који нам је преко потребан – речи су архијерејског намесника тамнавског протојереја-ставрофора Митра Миловновића који је поздравио ову дивну традицију саборовања на Томину недељу овде у туларском храму Преподобне мајке Ангелине.

Трудољубиви парох туларски протонамесник Зоран Лазаревић припремио је за све присутне богату трпезу љубави на којој се отпојало неколико духовних песама из  Лире Светог владике Николаја Велимировића.

Ђакон Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика