СВЕТИ МАКАРИЈЕ ВЕЛИКИ СТИЖЕ НА УБ

Свети Макарије Велики СТИЖЕ у Цркву Уб - НЕДЕЉА 27.11.2016. у 08:00 часова. Мошти светца на Литургију доноси Баћушка Јован из манастира Лешје. Овонедељну службу украсиће група верних појаца предвођених Баћушка Јованом из Манастира Лешје. Ово су четврте мошти светаца које ће се налазити у Храму Христа Спаситеља - Црквa Уб.

ПРИСУСТВУЈТЕ овој Литургији која ће обележити нови дом светих моштију преподобног оца Макарија

Свети Макарије Велики је мало познати светац код нас а за Уб га везује више ствари.

Свети Макарије Велики - Црква "Брвнара" у Убу Црква "Брвнара" у Убу посвећена је Светом Макарију Египатском а и Православна Народна Хришћанска Заједница на Убу носи назив овог светитеља. На убу се овај празник (1.фебруара) већ годинама срцем прославља. Уреднички Тим Храма Христа Спаситеља, своју МИСИЈУ ШИРЕЊА ХРИШЋАНСТВА, почео је управо на дан Светог Макарија, 01.фебруара 2012.године, покретањем фејсбук странице ЦРКВЕ УБ.

Нашу повезаност са Преподобним Макаријем, низом наизглед случајних догађаја, увеличао је отац Јован из манастира Лешје, који нам сада у недељу (27.11.2016.) године, на Литургиу, доноси МОШТИ ПРЕПОДОБНОГ ОЦА МАКАРИЈА. Тако ће се од ове недеље у Цркви Уб поред моштију Светог Владике Николаја, Арсенија Кападокиског и Синајских Светаца наћи још један ВЕЛИКИ светац.

У недељу дочекајте Светог Макарија на Убу. Литургија почиње у 8 часова. Отац Јован долази са групом верника из Лешја који ће својим ПОЈАЊЕМ убском Храму дати посебну лепоту ове недеље. На крају Литургије целивајте мошти светог Макарија и осталих светаца који су сад део нашег Храма.

 

Житије Преподобног оца Макарија Египатског можете прочитати кликом на овај линк.

објаву припремио

Душан Петровић