СВЕТА ПЕТКА - СЛАВА ХРАМА У ЦРВЕНОЈ ЈАБУЦИ КОД УБА

Света Преподнобна Параскева сабрала је на молитву многобројни верни народ

На дан када црква у Црвеној Јабуци прославља свога небеског заштитника, служена је Света Литургија којом је началствовао проторејер-ставрофор Томислав Матић, парох лајковачки, уз саслужење тамнавског свештенства. 

- Диван је Бог у Светима својим и велика су и дивна чуда која Свемогући Бог чини кроз своју угодницу Свету Преподобну Параскеву - Свету Петку. Помолимо се зато овој великој светитељки из рода нашег како би она измолила од Човекољубивога Бога велику милост за све потребите милости Божије - поучно је проповедао прота Томислав.

Светој служби присуствовао је велики број верног народа као и деца из основне школе „Милан Муњас“ - издвојеног одељења у Црвеној Јабуци, која су на Светој Литургији читала молитву Господњу. 

Након Свете Литургије уследила је трократа литија око храма, освећење славског жита и ломљење славског колача, а потом богата трпеза љубави. 

Архијерејски намесник тамнавски протојереј Станиша Ђокић, који је уједно и старешина храма пренео је благослове и поздраве Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског господина Милутина, и поделио захвалнице одређеним организацијама, предузећима и појединцима који су својим прилозима помогли изградњу црквеног дома при храму Свете Петке у Црвеној Јабуци.

 

Чланак припремио:

Стефан Радовановић, вероучитељ