СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У РАДЉЕВУ КОД УБА

На празник Покрова Пресвете Богородице 14/1. октобра 2015. Лета Господњег  свечано је и саборно прослављена храмовна слава у Радљеву код Уба.

Светим евхаристијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић, уз саслуживање тамнавског свештенства.

 Благослов Пресвете Богородице сјајнији је од сунчевог сјаја

На Светој литургији поучно слово окупљеном народу упутио је протојереј Небојша Миливојевић, парох врељански.

Након Свете службе Божије, литије око храма, освећења славског жита и ломљења славскога колача, ученици веронауке са својим учитељима и наставницима из радљевске Основне школе „Душан Даниловић“, приредили су пригодан културно-уметнички програм.

Бригом и пожртвованошћу парохијана радљевске парохије, на челу са парохом протонамесником Мирославом Вукашиновићем, припремљена је трпеза љубави.

- Сваки дан је Божији дан, било да је сунчан или овакав кишовит и облачан, али ваш труд и подвиг да се окупите под омофор Пресвете Богородице на Светој литургији доноси вам благослов сјајнији од сунчевог сјаја – речи су проте Митра Миловановића за трпезом љубави у сали радљевског црквеног дома на дан храмовне славе.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика