РОДОЛФО ПОСТАО РАДОВАН

На дан Светог Великомученика Пантелејмона 09.08.2013.год., у храму Христа Спаситеља на Убу, десио се редак и несвакидашњи догађај за нас и наш град. Неочекивана радост стигла нам је од једаног Аргентинаца,  Родолфа, који је тог дана примио Православну веру и постао Радован.

 

 

Родолфо Лами, родио се у Аргентини у граду Кордоби. Са супругом Амалиом, већ дуго година живи у Шпанији, у граду Ллеиди, где је и упознао породицу Марковић са којима је пријатељ а са којима је сада постао кум.

Прошле године боравећи Србији , тачније на Убу, остао је задивљен Србијом, Србима,нашим гостољубљем и добротом. Интересујући се за нашу традицију и веру, већ тада у њему се родила жеља да прими Православну веру.

После годину дана вратио се на Уб, са одлучношћу да своју жељу и оствари.

На дан Св. Пантелејмона уз присуство и молитве, супруге кумова и српских пријатеља, свечаним чином Крштења примио је Православну веру. Наш Радован се трудио и већи део Крштења успевао је да на српском понавља речи које је изговаро свештеник.

Од срца је уложио труд и успевао, да све уради како треба и то је било посебно дирљиво. Свечан и дирљив је био и сам чин Крштења да су и Радовану и нама присутнима непрекидно текле сузе.

Прота Митар му је на крају, честитао у упутио следеће речи : “Добро дошао Радоване, под окриље Оца Небеског,  добро се вратио на прави пут, Пут Православља, истинске вере“.

Честитке су уследиле и од кума Зорана, супруге Амалие, куме Биљане и осталих пријатеља који су га искрено подржали.

Ми желимо Радовану свако добро од Господа и да се труди да сачува дарове које је примио, такође желимо и да му се захвалимо на радости коју нам је донео.

 

       Аутор текста:

Оливера Обрадовић

Галерија слика