ПРАЗНИК БОГОЈАВЉЕЊА У ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ

Прослављање празника Богојављења и крштења Господа Исуса Христа почело је јутарњом службом, а наставило се Светом Литургијом.

Богојављење се прославља 6. Јануара по старом, а 19. јануара по новом календару. Тога дана Свети Јован Крститељ у реци Јордану крстио је Господа Исуса Христа. На крштењу Исуса Христа јавио се Бог у Три Личности. Бог Отац јавио се гласом са неба, Бог Син се крстио у реци Јордану, а Бог Дух Свети јавио се у виду голуба.

Свету празничну Литургију на дан крштења Господњег служио је протојереј Небојша Миливојевић, архијерејски намесник тамнавски, уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Алимпијевића и протојереја Душана Бабића. Старешина убског храма отац Драган у својој беседи говорио је о значају Свете Тајне Крштења и о важности Свете богојављенске водице.

По завршеној Литургији, кренуло се у литију око храма Вазнесења Господњег. Потом је уследио чин Великог освећеља богојављенске воде, којим је началствовао протојереј Небојша Миливојевић, уз саслужење убског свештенства. Освећену воду, окупљени верници понели су својим домовима.

 

,,БОГ СЕ ЈАВИ – ВАИСТИНУ СЕ БОГ ЈАВИ“

 

Објаву припремио:

Марко Филиповић вероучитељ

Погледајте и: