ПОЧЕТАК РАДОВА НА ГРАДЊИ НОВОГ ЦРКВЕНОГ ДОМА У ЦРВЕНОЈ ЈАБУЦИ

Дана 07.10.2013. молитвено почела изградња новог црквеног дома при цркви Свете Петке у Црвеној Јабуци. Ово је само још једна у низу нова грађевина у нашој православној Тамнави.

Прота Митар са свештеницима Миланом и Станишом пред окупљеним верницима и одборницима одржали молитву за почетак радова. Геометри су затим обележили позиције будућег темеља према раније урађеном пројекту, да би затим Јован Јовановић, као главни мајстор закопао први ашов.

Овим се кренуло у реализацију пројекта који је само неколико месеци раније одобрио црквени одбор. Више детаља погледати у тексту www.crkvaub.rs/tamnavsko_namesnistvo/vesti_iz_namesnistva/item/525-novi-crkveni-dom-crkva-crvena-jabuka-idejno-resenje

Председник грађевинског одбора Ненад Велимировић из Црвене Јабуке представио је детаље динамике радова, истичући да ће будући црквени дом имати преко 300 метара квадратних простора и да ће бити изграђен најкасније у нардних пет година. Темељ који креће да се гради, уз Божију помоћ, биће готови до црквене славе Свете Петке 27.10.2013. када се планира његово освећење.


Текст уредио и објавио

Душан Петровић

Галерија слика