ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ ЦРКВЕНОГ ДОМА У ПОРТИ СТУБЛЕНИЧКЕ ЦРКВЕ

У недељу, на Цвети, 24/11. априла 2016. Лета Господњег, у порти храма Светог пророка Илије у Стубленици код Уба, освећени су темељи црквено-парохијског дома стубленичко-паљувске парохије.

Изградњу овога здања у порти цркве стубленичке благословио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин и одобрио својом одлуком ЕУО Епархије ваљевске.

Чином освећења темеља началствовао је Архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић уз саслужење тамнавског свештенства.

Наиме, стари црквено-парохијски дом,  у којем је живео свештеник, саграђен се на удаљеном месту, одвојен од своје цркве. Пошто се нашао на траси изградње ауто-пута Београд – Пожега једноставно је морао бити уклоњен. Божјим промислом и како доликује природном и сврсисходном следу, онако како је то и при другим црквама у околини, у Убу, Радљеву, Врелу... нови црквено-парохијски дом биће изграђен у порти цркве у Стубленици. Тако ће он верном народу бити наручан у свакој прилици, а служба и мисија свештенослужитеља плодоноснија.

Порта у Стубленици је једна од најпространијих у намесништву тамнавском, са прелепим погледом унаоколо. Трудом и обећањем младог свештеника јереја Милоша Стојановића, за кратко време биће и међу најлепшима са новим црквено-парохијским домом чији су темељи управо освећени.

Ђакон Алескандар Мандарић, вероучитељ 

Галерија слика