НЕДЕЉА ПРАВОСЛАВЉА У ТАМНАВИ

Прве недеље Васкршњег поста.

Литургија Пређеосвећених дарова служена је у петак прве недеље Часног поста у храму Вазнесења Господњег у Убу . Литургију Св Григорија Двојеслова служио је јереј Александар Мандарић. Светој Чаши приступио је велики број деце и углавном старих особа, који су се постом и молитвом припремали за Свету Тајну причешћа.

На Теодорову суботу у убском храму служена је Литургија Светог Јована Златоустог, којом је налчалствовао  јереј Александар Мандарић уз саслуживање протојереј Душана Бабића.  У храму Светог великомученика Прокопија у Тврдојевцу Свету Литургију служио је протонамесник Зоран Марковић, док је у Црвеној Јабуци у цркви Свете Петке Свету Божанствену службу служио протојереј Станиша Ђокић.

У недељу Православља, служена је Литургија Светог Василија Великог. Како и претходна два дана, тако и овога дана црква је била пуна верног народа који је приступио сједињењу са самим Господом Богом и Спасом нашим Исусом Христом. Овом Светом Божанственом Литургијом началствовао је протојереј Небојша Миливојевић, архијерејски намесник тамнавски, уз саслуживање, протојереја-ставрофора Драгана Алимпијевића, старешине храма и протојереја-ставрофора Митра Миловановића.

 

Марко Филиповић вероучитељ

Погледајте и: