МОЛИТВЕНЕ СВЕЧАНОСТИ НА ПРАЗНИК БОГОМАЈКЕ У МАНАСТИРУ ДОКМИР КОД УБА

На дан великог Богородичиног празника Ваведења у Храм Божји Пресвете Дјеве Марије, Светодокмирска обитељ предвођена равноанђеоским ликом мати Јустине, молитвено је прославила своју заштитницу Пресвету Богородицу и храмовну славу.

Светим празничним евхаристијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић, уз саслужење овдашњег пароха Тихомира Пановића.

 Пресвета Богородица – узор и крепост богочежњивог монаштва

Преносећи поздраве и благослов Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, служашчи је честитао славу мати Јустини, сестринству и сабраном верном народу:

- Не постоје те речи којима би се достојно похвалила Пресвета Богородица. Са символичне три године посвећена је Господу, остављајући све за собом и дајући завет Творцу свих нас. Њен живот, подвиг, жртва и љубав наш је неисцрпан узор. Пресвета Богородица је узор и крепост богочежњивог монаштва. Богородичин благослов и покров сишао је данас на све сабране у овом светом храму као и свих протеклих 600 година, колико манастир постоји - беседио је прота Митар Миловановић.

Након Свете Литургије, освећења славског жита и ломљења славског колача, уследила је монашка трпеза љубави.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика